У межах благодійної акції у Львові покажуть виставу Віталія Малахова

Київський академічний драматичний театр на Подолі приїде до Львова, аби показати жителям міста виставу режисера Віталія Малахова «Вічно живі». Відбудеться подія 28 травня о 18 годині за адресою місто Львів, вулиця Лесі Українки,1. Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької.

Вистава про війну та фронт. Одначе режисер Віталій Малахов не омине вічних екзистенційних питань буття, без яких будь-яка вистава є марною: любов, життя, смерть, дружба, а в першу чергу – людина. Війна як фон, на тлі якого герої мусять знайти відповіді: армія – невиправний обов’язок чи повинність честі? Чи повинен діяч мистецтва бути на передовій, адже «якби Шостакович загинув на фронті, світ був би позбавлений музичних шедеврів»? Чи не приховується звичайне боягузтво за красивими словами про наше призначення на Землі? Конфлікт батьків, з консервативними поглядами на патріотизм, та дітей, з сучасними поглядами на політику….

Віталій Малахов і його театр зуміли бути відносно «аполітичними» в той час, коли такі речі не віталися, завдяки чому цей творчий колектив зміг у своїх кращих постановках досліджувати не псевдоактуальне, а вічне. Власне театр й існує для того, аби зруйнувати стереотипи, насаджені владою опінії.

Головний герой драми – молодий вчений, інтелектуал, який прийняв рішення йти на фронт за тиждень перед весіллям, при цьому руйнуючи райдужні плани нареченої…Вона ж виходить заміж за його брата піаніста, який має бронь… Ну власне тут виникає ряд запитань, проблем  і протиріч, з яким героєві треба розібратися і правильно розставити пріоритети.

Виставою «Вічно живі» відкривався театр «Современник», фільм «Летять журавлі» за мотивами п’єси.

У репертуарі театру на Подолі понад 50 вистав. Творчий колектив театру і його художній керівник-директор Віталій Малахов стали лауреатами в 15 номінаціях Київської пекторалі - найпрестижнішої театральної премії.

Ролі та виконавці: Федір Іванович Бороздін, лікар – заслужений аритист України Сергій Бойко, Варвара Капітоновна, його мати – Тетяна Печенкіна, Борис, Марк Максим Грубер, Ірина – Анна Тамбова, Вероніка Богданова – Катерина Вайвала, Анна Михайлівна Ковальова- викладач історії – заслужена артистка України Алла Сергійко, Володимир – Дмитро Грицай, Міша – Артем Мяус, Люба – Катерина Шенфельд, Антоніна Миколаївна Монастирська – Ірина Грищенко. Варя, робітниця миловаренного заводу – Катерина Рубашкіна, Нюра, хліборізка – Марія Рудковська, Миколай Миколайович Чернов, адміністратор філармонії – Максим Максимюк.

Виставу покажуть у рамках благодійної акції «Лови хвилю благодійності».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: