Україна і Молдова розпочали переговори по припиненню торгових санкцій

Молдова
gazeta.zn

Україна і Молдова провели двосторонні консультації у зв'язку з вилученням Молдовою окремих видів української продукції з режиму вільної торгівлі, а також введенням квот і імпортних мит, повідомляє Капітал.

Україна і Молдова провели двосторонні консультації у зв'язку з вилученням Молдовою окремих видів української продукції з режиму вільної торгівлі, а також введенням квот та імпортних мит, повідомляє Капітал.

Як писалося раніше, уряд Молдови обмежив імпорт українських товарів до своєї країни.

В уряді Молдові обмеження пояснюють зверненнями національних виробників. Такою, також є відповідь на зростання імпорту українських товарів до Молдови. Товаропотоки переспрямувалися після ембарго на український імпорт до Росії.

Українська сторона в ході переговорів зазначила, що занепокоєння Молдови щодо різкого зростання обсягів українського експорту «не підтверджується фактами і є необґрунтованим».

«Дії Молдавії суперечить проєвропейським ідеям і принципам і розглядаються нами як недружні і дискримінаційні. Наші експортери потерпають від мільйонних збитків. Тому ми залишаємо за собою право застосувати відповідні заходи, що, незважаючи на структуру і обсяги молдавського експорту на Україну, завдасть ще більшої шкоди молдавським експортерам та іншим галузям економіки Молдови», - зазначила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України-торговий представник Наталя Микольська.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: