Вакарчук, Пайєтт і Савченко: топ-теми тижня вустами відомих людей

Тиждень добігає кінця, тому ІА «Дивись.info» вчергове підбиває підсумки всіх подій, що трапилися у нашій державі за останні кілька днів. На цей раз розповідатимемо вам про все найважливіше словами фахових людей. Серед них - політики, культурні діячі та галузеві експерти.

Тиждень добігає кінця, тому  ІА «Дивись.info» вчергове підбиває підсумки всіх подій, що трапилися у нашій державі за останні кілька днів. На цей раз розповідатимемо вам про все найважливіше словами фахових людей. Серед них - політики, культурні діячі та галузеві експерти.

Усе моє життя - це Україна

«Я б хотіла літати, але для України я буду там і буду робити те, що корисно. Ви доклали багато зусиль, щоб мене витягнути, ви мені писали, є багато надій. Тому мені все одно, де захищати Україну. Якщо завтра почнеться бій, я повинна бути там, а не тут. Я піду туди і стану в перші ряди. Якщо я знаю, що зроблю більше тут, то я докладу всіх зусиль, щоб зробити тут. Я ще не знаю як, але я буду робити все і ніколи не зупинюся. У мене більше немає мого життя, все моє життя - це Україна.», - зізналася на першій прес-конференції після повернення з Росії Надія Савченко.

14643487831press-konferenciya-deputata-vr-nadezhdy-savchenko

фото: kordon.com.ua

Хто ж таки доклав максимальних зусиль для її повернення?

«Нет зрелища отвратительнее, которое сегодня увидит весь мир. Как толпы экзальтированных политиков преклонного возраста и активистов-спасителей нации, расталкивая друг друга локтями, с крокодиловыми слезами на глазах, будут бежать с рушничками и охапками цветов к трапу с Надеждой Савченко, а потом, пихаясь, лезть на все телеканалы, крича о своей особой роли в её освобождении», - прокоментував повернення Надії Савченко на своїй сторінці у Facebook український політтехнолог Тарас Березовець.

Вибори на Донбасі можливі лише при дотриманні ряду умов

«Мінські домовленості чітко передбачають виведення окупаційних військ з усієї української території, відновлення українського контролю над державним кордоном, запровадження міжнародної озброєної поліцейської місії ОБСЄ, яка для контролю виконання стане на лінії зіткнення, візьме під охорону до виведення в РФ склади відведеної зброї і поставить на всіх пунктах пропуску свої постійно діючі патрулі для того, щоб унеможливити постачання нових підрозділів російських військ, амуніції, озброєння, повернення найманих бойовиків», – зазначив  Петро Порошенко на заходах з нагоди Дня прикордонника.

Наше завдання – нарешті почати будувати країну, засновану на принципах справедливості і комфортного життя

«Нам потрібно перестати будувати державу, засновану на кровному патріотизмі, а почати будувати державу, засновану на конституційному патріотизмі. Не спільне минуле, походження, кров чи подібність зовнішня має об’єднувати нас, а спільні цінності, спосіб життя, правила гри, конституція, які роблять наше життя комфортним на цій території, у цій спільноті, у цей час. Ось, на мою думку, ключ до успіху. Ми до сих пір живемо в парадигмі, про яку мріяли, можливо, наші предки або люди, які хотіли будувати українську державу в кінці ХІХ – на початку ХХ століття, на зламі епох, коли розвалювались великі імперії і коли всі маленькі народи відчували свою ідентичність, гуртуючись виключно навколо мови, культури або спільної історії. Таким чином було легко протиставляти себе великим космополітичним імперіям. Тоді це спрацювало, тому що світ був закритий і це був єдиний спосіб об’єднатися проти великого ворога.», - підкреслив на Лекції свободи Святослав Вакарчук.

SM1A3445

фото: lvivmediaforum.com

 Євробачення 2017 - шанс показати наше єднання і вміння змінюватися

«Останнім часом мене найчастіше запитують про те, як найкраще Україні готуватися до Євробачення, як (з усіх точок зору) найкраще провести цю надзвичайно резонансну музичну подію, до якої пригорнута увага не лише музичної, а й більш широкої аудиторії по всьому світу, тим більше, що вже 2 роки як до конкурсу долучилася Австралія, а пряма трансляція відбувається в США, Китаї і ще багатьох неєвропейських країнах. На Україні зараз лежить надзвичайно важлива місія провести цей конкурс максимально ефективно з позиції всіх людей, які зацікавилися Євробаченням. Найкращий рецепт для самих нас, на мою думку, полягає в тому, щоби Україна протягом всього наступного року демонструвала неабияке єднання, можливість домовлятися навіть там, де раніше це було неможливо, можливість знаходити спільну мову там, де її немає. Саме на це потрібно спрямовувати всі можливі людські та дипломатичні ресурси.», - написала на своїй сторінці у Facebook співачка та громадська активістка Руслана Лижичко.

«ДНР» та «ЛНР» не можуть виступати гарантами виконання домовленостей

«Мінські домовленості повинні бути імплементовані настільки швидко, наскільки це тільки можливо. Найбільш важливо, що ми зрушили процес із місця. Багато хто питає мене: «Скільки людей було вбито від початку дії Мінських домовленостей?» Але ми хочемо бачити продовження, ми хочемо бачити відповідальність.  Барак Обама, говорячи через мене, Вікторію Нуланд, усю команду, наполягає на щонайшвидшому виконанні Мінських домовленостей. Але, зрозуміло, вони можуть вважатися вповні виконаними лише після проведення виборів. Я ігнорую майже все, що приходить із «ДНР» та «ЛНР», тому що це не держави, вони не можуть виступати гарантами виконання домовленостей. У цій справі я покладаюся на заяви Банкової та дії конкретно Президента Порошенка», – сказав Джеффрі Пайєтт.

BIONIC_University_Opening_Ceremony._US_Ambassador_to_Ukraine_Geoffrey_R.Pyatt.

Безвізовий режим - на фінішній прямій?

«З віце- прем'єром з євроатлантичної інтеграції Іванкою Климпуш - Цинцадзе та замміністра закордонних справ Ланою Зеркаль, разом з представниками комітетів євроінтеграціі, закордонних справ та експертами і представниками НГО обговорили координацію зусиль щодо безвізового режиму. Ми на фінішній прямій, але через міграційну кризу в ЄС існує загроза, що європейська сторона , де зараз дискутується питання спецмеханізму призупинення безвізу у разі порушень чи міграційних ризиків, може прив'язати термін надання безвізового режиму Украіні з прийняттям цього спецмеханізму. Украіна ж наполягає на тому, що ми виконали всі пункти Плпну дій по безвізовому, а отже, прості украінці мають якнайшвидше отримати право подорожувати без віз. Згідно процедур ЄС спочатку питання надання безвізового мають розглянути в профільному комітеті юстиціі в Європарламенті, потім мають відбутися дебати вже в сесійній залі ЄП, потім Рада ЄС має ухвалити відповідне рішення. Дат розгляду украінського питання ані в комітеті, ані в Європарламенті ще немає.  Зараз важлива повна мобілізація украінського парламенту, всіх політичних сил і депутатів задля двостороннього діалогу з європейськими парламентарями- аби пришвидчити процедуру розгляду питання в ЄП і мати позитивний результат. Особлива надія - на голос і підтримку експертів і неурядових оргагізацій, які мають активні контакти з європейськими партнерами. Напрацювали план дій - рухаємося, аби якнайшвидше украінці таки змогли отримати безвізовий.», - написала на своїй сторінці у Facebook перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко.

Підготував Олег ГАЛІВ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: