Тернополяни підписали петицію проти християнської етики у школах

Надал

250 голосів набрала петиція про відокремлення освіти від релігії за чотири дні. Тепер її ще мають розглянути депутати міської ради.

На думку автора ініціативи Тетяни Семус проведення уроків християнської етики суперечить Конституції України.

У петиції до Тернопільської міськради стоїть вимога замінити уроки християнської етики уроками релігієзнавства, де діти будуть отримувати повну інформацію про всі релігії, мати загальний розвиток.

«Я хочу добитися дотримання конституції. Петиція підняла хвилю, я маю реакцію з інших областей – люди задоволені, що питання підіймається. Я розумію, що поки не буде судових позовів і офіційних звернень, ми нікуди не просунемось», - додала вона.

Міський голова Сергій Надал заявив, що у тернопільських школах продовжать викладати християнську етику. На що Тетяна Семус написала у Фейсбук:

«Звісно ж, що петицію розглянуть на сесії. І, теж звісно, що не задовольнять. Ніби хтось на це розраховував хоч на секунду. Сподіватись на успішну боротьбу з порушенням Основного Закону на місцевому рівні - було б наївно. Добре, що гілок влади в Україні декілька. Суду, знаєте, традиційність не указ. А от закони - указ».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: