Поліетиленовий пакет як матюк, або як зменшити продукування сміття

Грибовицьке сміттєзвалище
Грибовицьке сміттєзвалище / Фото Оксани Дудар

Трагедія на грибовицькому сміттєзвалищі поставила перед людьми масу нових викликів, запитань та нерозв'язаних проблем. Перша проблема, що стоїть на порядку денному - де дівати сміття, що назбирується у місті Львові. Найбільше накопичення побутових відходів у спальних районах, адже основний акцент робиться на центральній частині міста. Грибовицьке сміттєзвалище відкриють не скоро, сміттєзвалище у Мостиськах та Самборі неохоче приймає наше сміття, тому, катастрофа з вивозом неминуча.

Отже, варто громадянам подумати про те, яким чином можна зменшити продукування побутових відходів.

Конкретні пропозиції, які могли б хоч якось зарадити ситуації пропонує голова управління Всеукраїнської асоціації з питань енергозбереження Роман Співак.

На думку Романа Співака зарадити ситуації можна шляхом заборони у Львові поліетиленових пакетів, ввести в моду багаторазові продуктові сумки, обдумати стратегічно питання сортування сміття(різнокольорові урни тощо).

[dyvys_blockqoute text="Та так, щоб поліетиленовий пакет став як матюк- «З поліетиленовим пакетом ходить Рагуль». Тому що не дбає ні про себе, ні про оточуючих" author="написав він на своїй сторінці у Фейсбук"]

«Основний посил- Львів має зменшити продукування сміття. І полегшити його подальшу переробку. Тоді і гори у Грибовичах будуть менші.
Далі про сміттєспалювальні енергетичні комплекси та сміттєпереробні заводи говорити не буду. Думаю у тому напрямку робота ведеться.
Але те що люди невиховані, а точніше повністю темні у плані культури поводження з відходами- це факт», написав Роман Співак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: