ВР не заборонятиме політичної реклами, але серйозно її обмежить

уряд

ВР не підтримає заборону політичної реклами, але можливе суттєве обмеження, вважає нардеп Черненко, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Політичну рекламу не потрібно повністю забороняти, але необхідно її значно обмежити, впевнений народний депутат, екс-глава Комітету виборців України Олександр Черненко.

«Є два підходи. Один - повна заборона політичної реклами. Інший - це серйозне обмеження, регламентація такої реклами. У самій рекламі немає нічого поганого. Є проблема, коли вона маніпулятивна, коли форма підмінює суть, і реклама не дає можливості усвідомленого раціонального вибору. коли реклама є інформуванням, в цьому нічого поганого немає», - сказав він час круглого столу на тему політичної реформи в Україні в понеділок у Києві.

На думку Черненка, необхідно встановити, що передвиборча реклама на телебаченні не може становити понад 5% часу на годину, щоб вона була рівномірно розподілена між усіма учасниками виборчого процесу, щоб ролик був не менше 2 хвилин, протягом яких можна щось донести, а також заборонити використання монтажу в роликах і залучення акторів.

«Зникне мотивація і можливості закачувати величезні гроші в телевізійну рекламу. Тому що скільки б у тебе їх не було, все одно ти не отримаєш реклами більше, ніж інші партії - твої суперники», - сказав народний депутат.
Разом з тим він наголосив: «Думаю, що саме в такій формі буде легше знайти компроміс і всередині парламентської зали, і компроміс між медійниками і політиками. Така форма буде більш прийнятною, хоча, відчуваю, також буде спротив».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: