Ніхто не знає, на яких умовах ДП «Західенерго» продали Ахметову, – лідер профспілки

ДП «Львіввугілля» не можемо отримати з Фонду держмайна документ, в якому написано, на яких умовах Ахметов купив ДП «Західенерго».

Про це сказав голова Львівської територіальної організації профспілки працівників вугільної промисловості України Олег Турчин.

«Коли ДП «Західенерго» віддавали пану Ахметову, тоді нам обіцяли золоті гори. Адже теплоелектростанції Бурштина, Ладижина і Добротвору будувалися саме під Львівсько-Волинський вугільний басейн», – зауважив лідер профспілки.

«Західенерго було державним підприємством, а після того, як його купив Ринат Ахметов, то ДП «Львіввугілля» почали відсторонювати. У травні ДТЕК в односторонньому порядку відмовлявся брати львівське вугілля, а для нас це колапс», – додав Віталій Оніжук, голова регіонального об’єднання незалежної профспілки гірників України міста Червонограда.

Оскільки, ДП «Львіввугілля» не має жодного договору із ПАТ «ДТЕК Західенерго», а працюють виключно за домовленістю, профспілки намагають з’ясувати, на яких все-таки умовах державне підприємство продали Ринату Ахметову.

«Ми не можемо у Фонді держмайна отримати документ, де б зазначалося, на яких умовах було продано ДП «Західенерго». Адже не може бути, щоб три західноукраїнські ТЕС були продані без жодних умов, зокрема, що там нема пункту про споживання львівського вугілля. Ми вже не одного губернатора просили, щоб нам показали акт купівлі-продажу, але цей документ за сімома замками. Крім того, ми просили, щоб у нас купували 80% вугілля, а решту, 20%, ми реалізовуватимемо самі. Усі погоджувалися, а потім щось переграли у Фонді держмайна. За чутками, «Західенерго» має використовувати 70% з території України. Але це тільки чутки, документів ми не бачили», – сказав Олег Турчин.

Як писала ІА «Дивись.info», склади ДП «Львіввугілля» переповнені, зараз там зберігається 100 тисяч тонн сировини. Шахтарі погрожують протестами.

Довідка:

ПАТ «ДТЕК Західенерго» є одним із найбільших українських виробників електроенергії та тепла. Електроенергія, вироблена компанією, постачається українським споживачам та на експорт до країн Європи.

До складу «ДТЕК Західенерго» входять Бурштинська ТЕС, Ладижинська ТЕС і Добротвірська ТЕС, а також сервісні підприємства Галременерго, Львівенергоспецремонт, Львівенергоавтотранс, Західенергопостач.

«ДТЕК Західенерго» – третя за величиною енергогенеруюча компанія України зі встановленою потужністю 4 707,5 МВт, що складає приблизно 14,2% від загальної потужності електроенергетики країни. За обсягами виробництва електричної енергії «ДТЕК Західенерго» займає одне з провідних місць серед теплових генеруючих компаній.

ДТЕК разом з афiлiйованими компанiями володіє 70,91% акцій ПАТ «ДТЕК Західенерго».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: