Тріщина на сміттєзвалищі вже сягнула 2,5 метрів - ДСНС

13332723_1048133648601468_7861091059171379355_n

Пошукові роботи на грибовицькому смітєзвалищі зупинені, бо рятувальники дійшли до небезпечної межі.

Про це повідомляє кореспондент Дивись.info, посилаючись на виступ  керівника Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області Сергія Дмитровського.

«72 відсотки території, яку потрібно було обшукати, щоб знайти тіло зниклого еколога, уже пройдено», - сказав Дмитровський.

Він також розповів, що за ситуацією на сміттєзвалищі відбувається постіне спостереження. За даними спостереження масив сміття поступово посувається до місця, де були знайдені тіла 3 рятувальників.

Як повідомив Дмитровський, зараз роботи тимчасово призупинені, також за його інформацією на верхівці сміттєзвалища утворилася тріщина, яка вже сягає в деяких місцях 2 з половиною метри.

Крім цього відбувається просідання сміття на глибину до 3 метрів.

« Зараз важко спрогнозувати, як розвиватиметься ситуація,  зокрема, в яку сторону буде зміщуватися сміття. Втаких умовах провокувати ситуацію ми не можемо, очікуємо на інженерне рішення. На мою думку, треба виположувати схил гори, тому що під цим кутом, яий є зараз, проводити роботи неможливо», - сказав Дмитровський.

Як повідомлялося раніше, суди   ставали на бік ЛКП «Збиранка», а не екоінспекторів.

11 жовтня 2013 року Державна екологічна інспекція у Львівській області подала адміністративний позов до Львівського окружного адміністративного суду про припинення вивезення сміття на грибовицький полігон, доки ЛКП «Збиранка» не отримає дозвіл на розміщення відходів і не отримає ліміти на розміщення відходів.

Однак 21 січня 2014 року Львівський окружний апеляційний суд відмовив у задоволенні позову.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: