У Львові обговорять про партисипативні практики в урбаністиці, бюджетуванні і культурі

У Львові, 17-18 червня відбудеться конференція «Партисипативні практики в урбаністиці, бюджетуванні, культурі»

Організатори: ​Інститут міста (Львів) та Аналітичний центр CEDOS за підтримки Представництву Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні, Фундації Чарльза Стюарта Мотта та Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ.

Упродовж декількох останніх років залученя мешканців до процесу прийняття рішень стає все популярнішою практикою в Україні на муніципальному рівні. Учасницькі бюджети діють або активно розробляються уже в декількох містах. Також є поширеною практика залучення мешканців до використання бюджетного фінансування через конкурси міських ініціатив. Проте, незважаючи на поширення партисипативних проектів, достатньо рідко і з недостатнім охопленням підіймається питання досліджень та аналізу даних процесів і ,що найважливіше, врахування результатів цих досліджень при формуванні міських політик та проектів громадських орнаізацій та ініціатив.

Конференція має на меті познайомити представників наукового середовища, міської влади та громадських організацій з дослідженнями учасницьких практик в Україні, а також налагодити конструктивний діалог між цими групами. Така комунікація дасть змогу залучати академічні та громадські середовища до експертних груп при випрацюванні міських політик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: