Українці з цілого світу зустрінуться у танці у Львові

bm2011-0314m

У Львові пройде Міжнародний Фестиваль українського танцю та культури. Українці з усього світу зустрінуться в танці, щоб відсвяткувати 25-ту річницю Незалежності, інформує прес-служба ЛМР.

Цьогоріч влітку Львів гостинно прийме унікальний фестиваль – International Ukrainian Dance & Culture Festival (1-ий Міжнародний Фестиваль українського танцю та культури).

Колективи українського танцю та пісні зустрінуться на одній сцені, щоби відсвяткувати важливі дати в українській історії – 25 років Незалежності України та 125 років від початку українського еміграційного руху.

Мета фестивалю – презентація українського танцю, музики й пісні з усіх куточків світу, де проживають українці.

Впродовж багатьох років, українська діаспора з цілого світу докладала чимало зусиль й коштів для посильної допомоги Україні у найскрутніший час її боротьби за справжню Незалежність.

Для багатьох представників української діаспори саме українська культура, а зокрема танець та пісня, є тими універсальними засобами єднання різних поколінь, а також національної ідентифікації.

«Зважаючи на великий ентузіазм та бажання колективів регулярно приїжджати в Україну, як заради виступів та навчальних семінарів, так і задля відвідання різних міст, є надія, що Фестиваль стане щорічною подією та приєднається до багатої «Фестивальної родини» Львова», - зазначають організатори.

Фестиваль буде проходити у Львові 15-18 липня 2016 року.

У програмі Фестивалю заплановано:

16 липня:

17:00-19:00 – виступ учасників Фестивалю на сцені на пл. Ринок;

17 липня:

11:30-13:00 – урочисте покладання квітів біля пам’ятника Тарасу Шевченко та героям Майдану та АТО на відзначення 25-ої річниці Незалежності України та 125-ої річниці еміграції українців за кордон (зокрема до Канади, США, Австралії);

16:00-19:00 – конкурсна програма Фестивалю, виступи учасників на сцені у Шевченківському Гаю;

19:00-21:00 – спільний концерт гуртів «Бурдон» (Львів, Україна) та «Tyt I Tam» (Саскатун, Канада) на сцені на пл. Ринок;

18 липня:

19:00-21:30 – гала-концерт Фестивалю в театрі ім. Марії Заньковецької.

В рамках Фестивалю також заплановано ряд майстер-класів з українського танцю та співу для колективів-учасників.

Учасники Фестивалю – колективи українського танцю: Вітер (Едмонтон, Канада), Атабаска (Атабаска, Канада), Поділля (Манчестер, Велика Британія), Брати Козаки (Мельбурн, Австралія), Славутич (Кременчук, Україна).

Приймає – Ансамбль Юність (Львів, Україна).

Фестиваль організовують: компанія «Чудо-Тур» (Львів, Україна), спільнота Ukrainian Dance World, компанія Cobblestone Freeway Tours (Едмонтон, Канада), NadiyaArtAgency (Едмонтон, Канада) та Заслужений ансамбль танцю України «Юність» (Львів, Україна).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: