Міністри оборони країн НАТО схвалили пакет допомоги Україні - Столтенберг

завантаження

Міністри оборони країн-членів НАТО схвалили пакет допомоги Україні, який передбачає консультації та різне сприяння, заявляє генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.
«На зустрічі міністри схвалили всеосяжний пакет допомоги Україні. У рамках реалізації цього пакета ми надаватимемо консультації та сприяння», - сказав він після засідання комісії Україна-НАТО в середу у Брюсселі.
При цьому Столтенберг наголосив, що цей пакет "буде затверджено на зустрічі у верхах".
«Він об'єднує різні напрями нашої підтримки - консультації, сприяння, використання фондів, зокрема, з тилового забезпечення, протидії СВП, з командування та управління і з медичної реабілітації. Наша мета - створити більш ефективні та дієві структури оборони та безпеки. Для цього буде направлено радників, ми вже це робимо. Ми також хочемо зміцнити цивільний контроль над сектором безпеки», - пояснив він. Генсек Альянсу наголосив, що буде започатковано і нові проекти. "Це частково пов'язано з протидією СВП та з проектами з протидії гібридній війні. Окрім цього, ми працюємо над науковими проектами, зокрема щодо поліпшення техніки, необхідної для розмінування", - зазначив він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: