Рада директорів МВФ розгляне українське питання після виконання країною попередніх умов

Рада директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) розгляне питання щодо продовження співпраці з Україною за програмою EFF у липні після виконання країною попередніх умов, повідомив офіційний представник Фонду Джеррі Райс, інформує Інтерфакс.

«Коли ми можемо очікувати засідання ради директорів? Ми очікуємо, що воно відбудеться в липні, після виконання Україною попередніх умов, необхідних для забезпечення фіскальної та фінансової стабільності», - сказав він під час традиційного прес-брифінгу у Вашингтоні в четвер.
Крім того, Райс повідомив про зустріч міністра фінансів України з представниками МВФ у Вашингтоні 15 червня.
«Олександр Данилюк зустрічався з представниками фонду для обговорення останніх змін (у рамках виконання попередніх умов - ІФ), а також інших питань, які необхідно вирішити до засідання директорів щодо другого перегляду програми співпраці», - сказав представник МВФ.
Щодо виконання Україною попередніх умов Райс повідомив, що багато вже зроблено для стабілізації макроекономічної ситуації. Водночас виклики залишаються в просуванні реформ, спрямованих на підвищення інвестиційної привабливості країни.
«У цьому напрямі попереду ще багато роботи, вона передбачає боротьбу з корупцією, реформування системи управління держпідприємствами та посилення держфінансів. Обговорення з цих питань триває», - сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: