Українцям, що постраждали на Донбасі, пожертвують кілька мільйонів євро

afp5273049_articolo_650x410

Жителі Європи пожертвувати кілька мільйонів євро для українців, які постраждали на Донбасі. Пожертва передбачається у рамках проекту «Папа для України».

Про це заявив заявив державний секретар Ватикану кардинал П'єтро Паролін, повідомляє Інтерфакс.

Гуманітарна допомога Ватикану у вигляді їжі, ліків, даху над головою буде надана особливо нужденним переселенцям із Донбасу, жителям «сірої зони» і не контрольованих Україною територій Луганської та Донецької областей і пошириться на всі східні регіони України - Запорізьку, Харківську, Донецьку та Луганську області.
Для передачі допомоги людям, що мешкають у районах бойових дій, Ватикан сподівається задіяти представників ООН.
Як повідомив Паролін, наразі проект «Папа для України» має кілька мільйонів євро, зібрані вірянами з усієї Європи, також «частина цих мільйонів була пожертвувана українцям самим Папою Франциском».
У рамках зустрічі з представниками Ради Церков України та влади Запоріжжя, яка відбулася в запорізькому храмі Бога Отця Милосердного, держсекретар Ватикану звернувся до українців, а також усіх людей доброї волі в Європі та світі від імені Папи Римського із закликом до солідарності і допомоги українцям, постраждалим від війни на Донбасі.
«Ми добре знаємо, що ця війна в Україні - це набагато більше, ніж якийсь затягнутий конфлікт. Це постійна загроза, знак протистояння цивілізацій, історій і народів, який виходить далеко за кордони України. І це має серйозні наслідки для рівноваги, яка і так постійно порушується у світі. Це війна по частинах, як її називає Папа Франциск, засвідчує, що не можна грати з провокаціями», - зазначив П'єтро Паролін.
Він також наголосив, що прагнув потрапити до Запоріжжя, яке розташоване в прифронтовій зоні, оскільки тут проживає багато жертв війни на Донбасі, «страждання цієї землі є драматичним попередженням того, що може статися, якщо спровокувати погіршення ситуації».
«Я прибув, щоб символічно зустрітися з усіма жертвами цього насильства, передати любов, близькість і прагнення до солідарності Папи і всієї Католицької церкви. Страждання, які ви переживаєте, хоч і стосуються безпосередньо вашої землі, але звертаються до совісті всіх людей, а також усієї міжнародної спільноти, щоб спільно було докладено максимальних зусиль до припинення трагедії в Україні», - заявив кардинал.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: