Україна отримала статус спостерігача в Африканському Союзі

Україна офіційно отримала статус держави-спостерігача в Африканському Союзі (АС), повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України, передає Інтерфакс.
«22 червня тимчасовий повірений у справах України в Ефіопії Михайло Кириченко вручив акредитаційного листа голові комісії Африканського Союзу (АС) Нкосазані Дламіні-Зумі. Таким чином, Україна офіційно отримала статус держави-спостерігача в Африканському Союзі, який об'єднує всі держави африканського континенту, крім Марокко», - йдеться в повідомленні.
У МЗС зазначили, що статус спостерігача при АС буде сприяти підтримці більш активного діалогу України з державами Африки, передусім тими, в яких немає української дипломатичної присутності.
У зовнішньополітичному відомстві нагадали, що Україна нині має статус спостерігача при двох організаціях на африканському континенті - Африканському Союзі та Економічній співдружності держав Західної Африки (ECOWAS).
Африканський союз - міжнародна міжурядова організація, заснована 9 липня 2002, яка є правонаступницею Організації африканської єдності (ОАЄ).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: