Банки України вперше за останні 13 місяців отримали прибуток

Чинні банки в Україні (без урахування неплатоспроможних) у травні вперше за останні 13 місяців отримали прибуток, загальна сума якого становила 2,1 мільярда гривень, повідомляється на веб-сайті Національного банку України (НБУ).

Про це інформує Інтерфакс.

«Головним фактором формування позитивного фінансового результату за звітний місяць було істотне скорочення обсягів відрахувань до резервів (1,3 мільярда гривень в травні проти 5,7 мільярда гривень у квітні) за одночасного збільшення у понад два рази процентних доходів за кредитами, наданими фізичним особам», - зазначається в повідомленні.

Згідно з повідомленням, за травень збитків зазнали 32 банки на загальну суму 1,3 мільярда гривень, доходи - 74 банки на загальну суму 3,4 мільярда гривень.

При цьому сукупний сальдований збиток діючих банків за п'ять місяців 2016 року скоротився в 2,6 раза порівняно з відповідним періодом 2015 року - 9,2 мільярда гривень (збиток за п'ять місяців 2015 року - 23,8 мільярда гривень).

Доходи банків України за січень-травень 2016 порівняно з відповідним періодом 2015 зменшилися на 14,%, до 72,3 мільярда гривень, витрати - на 24,7%, до 81,5 мільярда гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: