Оголошено конкурс журналістських матеріалів про реформування місцевого самоврядування

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України і Програма Ради Європи «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні» оголошують старт Всеукраїнського конкурсу журналістських робіт за тематикою: «Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади».

Про це інформує прес-служба ЛМР.

Мета Конкурсу – підвищити обізнаність населення України про переваги, здобутки і можливості реформи місцевого самоврядування та позитивні зрушення у громадах, які є результатами цієї реформи, через публікації, радіо- та телепрограми, розміщені у регіональних ЗМІ.

До участі у Конкурсі до 30 вересня 2016 року приймають матеріали в таких номінаціях:

онлайн-публікація;
стаття в друкованому ЗМІ;
радіоматеріал;
відеоматеріал.
Призовий фонд. У кожній з чотирьох номінацій передбачено три премії:

І премія – 15000 грн.

ІІ премія – 10000 грн.

ІІІ премія – 7000 грн.

Конкурсом також передбачено відзначення авторів заохочувальними відзнаками та запрошення переможців до участі у міжнародному заході з тематики місцевого самоврядування в одній з країн – членів Ради Європи. Церемонія нагородження переможців Конкурсу відбудеться у Києві наприкінці 2016 року.

До участі приймають матеріали, розміщені вперше у регіональних ЗМІ усіх типів (теле- і радіокомпанії, друковані та онлайн-медіа) і форм власності (державної, приватної, комунальної) не раніше 1 січня 2016 року.

Конкурсні матеріали мають висвітлювати такі питання:

Мета, завдання, зміст, очікувані результати і переваги реформ, спрямованих на розбудову місцевого самоврядування та децентралізацію влади.
Добровільне об’єднання територіальних громад.
Співпраця територіальних громад.
Залучення додаткових ресурсів до реалізації завдань реформи місцевого самоврядування, розвитку громад і підвищення якості надання послуг населенню.
Фінансова децентралізація та ресурсна підтримка місцевого і регіонального розвитку.
Найкращі практики органів місцевого самоврядування з питань соціально-економічного розвитку територій, їх відповідність європейським стандартам і світовим тенденціям.
Детальна інформація про Конкурс – у буклеті. Для участі у Конкурсі необхідно заповнити аплікаційну форму учасника, яку можна знайти на сайті інформаційного партнера – ГО «Інтерньюз-Україна»: www.internews.ua.

Контактна інформація для отримання роз’яснень та коментарів щодо Конкурсу: тел.:(044) 458-44-40, (044)501-92-03, (050) 330-80-76, (050) 358-99-75, e-mail: [email protected].

Довідка

Серед перших вагомих результатів реформи: ріст місцевих бюджетів на 49%, завдяки фінансовій децентралізації, добровільне об’єднання понад 800 громад (7% від загальної кількості) у 172 спроможні територіальні громади, підтримка проведення реформи 59% населення України).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: