Портніков вважає, що у ВБ виникнуть серйозні проблеми через референдум

http://photo.unian.net
Æóðíàëèñò Âèòàëèé Ïîðòíèêîâ âî âðåìÿ ñúåìîê èíôîðìàöèîííî-ïîëèòè÷åñêîãî, èíòåðàêòèâíîãî òîê-øîó “Øóñòåð Live”, â Êèåâå, â ïÿòíèöó, 16 àïðåëÿ 2010 ã. Ôîòî Àíäðåÿ Ôîìåíêî / ÓÍÈÀÍ

Політичний експерт Віталій Портніков причини виходу ВБ з ЄС вбачає в подвійній політичній свідомості англійців.

Про це він написав у своїй колонці у Ліга.net.

Аналітик проводить аналогію з неоднозначним політичним вибором українського народу. Мовляв, є прихильники європейського напрямку, та ті, що не позбулися імперіалістичних настроїв. Також Портніков переконаний, що результати референдуму ні в якому разі не означають колапс Європейського проекту. А навпаки, за словами аналітика, тепер ЄС необхідно буде продемонструвати свою конкурентну самостійність.

Він зазначає, що основні проблеми у Британії ще попереду:

«У кого дійсно виникнуть зараз серйозні проблеми - так це у самої Великобританії. Карта голосування проводить межу між Англією та Уельсом з одного боку і Шотландією з іншого куди чіткіше, ніж за часів Єлизавети I і Марії Стюарт. І якщо вчора європейська конструкція була однією з гарантій територіальної цілісності Сполученого Королівства, а керівники ЄС лякали шотландців, що вони не візьмуть їх до Євросоюзу в разі виходу з Великобританії, то сьогодні почнуть діяти аргументи протилежного характеру. З ЄС захотіли виходити Англія і Уельс, а Шотландія і Північна Ірландія - не захотіли. І це при тому, що законодавство Сполученого Королівства передбачає право складових частин на вихід».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: