Представники ЄС, Канади, США, Польщі та України зустрінуться у Трускавці для обговорення співпраці

Завтра 25 червня у Трускавці візьме початок Форум регіонального розвитку. У ньому візьмуть участь близько 100 осіб, зокрема посли США, Канади, Польщі та ЄС, найвищі польські та українські можновладці та парламентарі.

Про це ІА «Дивись.Info» повідомив один з організаторів Форуму, виконавчий директор Обласної асоціації місцевих рад «Ради Львівщини» Василь Лозинський.

Зустріч триватиме два дні. Спершу перші особи області та держави обговорюватимуть проведення та перші складнощі процесу децентралізації України. Інша секція стосуватиметься транскордонного співробітництва Польщі та України, участі Львівщини у цьому процесі.

За словами Василя Лозинського, участь у форумі вже підтвердили спікер Верховної Ради України голова Верховної ради Андрій Парубій, Іванна Климпуш-Цинцадзе, Віце-прем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, також очікуємо підтвердження по ряду послів, це США, Канади, Польщі та ЄС.

Особливу увагу буде приділено гостям із Польщі – маршалку Сейму країни Маршалек Мареку Кухцінському та віце-прем’єр-міністру розвитку Республіки Польща Матеушу Моравєцькі. На неділю 26 червня заплановано зустріч Андрія Парубія та Марека Кухцінського. Її результатом має стати планування подальшої співпраці у регіональному розвитку між двома країнами.

Загальним результатом цих зустрічей має стати підписання Декларації про діяльність Форуму, про те, як далі спільно будуть працювати наші парламентарі із польськими, і українська регіональна влада із своїми партнерами з України та із-за кордону. На зустрічі можновладці мають вирішити курс регіонального розвитку нашої країни.

Організатори сподіваються, що Форум регіонального розвитку стане щорічним майданчиком для зустрічі чиновників та активістів із різних країн.

Медіапартнером заходу є Інформаційна агенція «Дивись.Info». Форум регіонального розвитку триватиме 25-26 червня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: