Громада б'є на сполох через перенесення зупинки - влада ігнорує

На автостанцію «Західна», що спочатку будувалася як тимчасова, сьогодні їздять автобуси з п'яти районів області, оскільки влада вирішила, що міжміські та приміські маршрутки доїжджатимуть лише до крайніх автостанцій міста. Перевізників з площі перед вокзалом виганяють. Утім, громада хоче, щоб зупинку таки залишили на старому місці, повідомляється в сюжеті НТА

На автостанцію «Західна», що спочатку будувалася як тимчасова, сьогодні їздять автобуси з п'яти районів області, оскільки влада вирішила, що міжміські та приміські маршрутки доїжджатимуть лише до крайніх автостанцій міста. Перевізників з площі перед вокзалом виганяють. Утім, громада хоче, щоб зупинку таки залишили на старому місці, повідомляється в сюжеті НТА.

Такі зміни викликають масу незручностей для пасажирів. До того ж, досі не зроблено розв'язки. Пасажирам треба робити мінімум три пересадки, спочатку їхати до райцентру, потім до Львова, і лише тоді по місту. Особливо незручно мешканців сіл, віддалених від райцентру.

«На наш погляд ця автостанція Західна не придатна для того, щоб прийняти даний потік пасажирів, також немає належних умов: надання медичної допомоги, відсутність санвузлів тощо», - розповідає голова громадської ради Мостиського району Юрій Дьогол.

Сільський голова Маломокрянської сільської ради Любов Коваль наголошує, що людям тяжко тепер добиратися до привокзального ринку, а тим більше з товаром. Необхідно буде пересідати на маршрутку.

Над перенесенням кінцевих зупинок ламають списи ще з січня, але віз і нині там.

«Поки що чіткої відповіді немає, адже громада дає запит на Львів, а місто прямої відповіді не дає», - зазначає Юрій Дьогол.

Представники районів обурені такою позицією влади та ігноруванням громади, яка має пропозиції. Людям лише пообіцяли зустрітися в кінці червня, щоб вкотре поговорити.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: