Площу Вишиваного у Львові оновлять

У Львові з’явиться новий громадський простір. На площі Вишиваного, що в Галицькому районі міста, оновлять покриття, висадять кущі, встановлять вуличні меблі та приведуть до ладу дитячі майданчики.

Про це повідомляє прес-центр ЛМР.

Про це під час прес-конференції повідомила начальник міського управління урбаністики Олександра Сладкова.

«Це район часів польської забудови. Тоді дуже добре планували громадські простори, дуже багато часу їм приділяли. Тому ми, радше, запланували толоку, а не реконструкцію», – зазначає вона. Так, тут пропонують замостити площу зеленою бруківкою, облагородити велику квадратну клумбу посередині, висадивши її кущами, а також встановити вуличні меблі та провести освітлення. «Є навіть місцеві ініціативи щодо того, щоб влаштувати тут пам’ятник Вишиваному. Чомусь люди дуже звикли до того, що всюди має бути якийсь пам’ятник, або якась цікавинка. Наразі встановлення пам’ятника не передбачається, зате ми облагородимо ту клумбу, яка вже 40 років стоїть, не виконуючи своєї функції», – додає Олександра Сладкова.

За словами урбаністки, сквер уже має великі дерева, тож навіть за допомогою невеликого втручання – простого ремонту і встановлення хороших вуличних меблів – можна змусити дивитись на площу зовсім по-іншому. «Коли на голому місці садиш дерева, то воно гарно виглядатиме через років 20-30. А тут ми будемо бачити результат одразу», – підкреслює вона.
Станом на зараз, розроблено проект оновлення площі, який незабаром піддадуть експертизі. Зараз також друкують буклети для ознайомлення мешканців з проектом. Ініціатори наполягають і на проведенні громадських обговорень, хоча вже зараз активно спілкуються із мешканцями в процесі дослідження ділянки під проект. Почати ж утілювати ідею в життя планують уже наступного місяця. За словами голови Галицької РА Ірини Іванчини, на це з міського бюджету виділили 700 тис грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: