Територія біля цирку оновиться повністю: висадять дерева та встановлять пам'ятник (фото)

13595539_1628452950803314_52446935_n

Біля Львівського державного цирку стартували ремонтні роботи. За проектом територія має змінитися повністю: до ладу приведуть пам'ятник Богдану-Ігору Антоничу, сквер та площу біля цирку.

Про це сьогодні, 5 липня, на брифінгу для журналістів розповів мер міста Андрій Садовий.

«Немає у області жодної дитини, яка б хоч раз у житті з батьками приїжджала в наш цирк. Останніми роками площа перед цирком була в дуже поганому стані. Тому в цьому році ми хочемо цю площу привести до ладу», - сказав мер Львова.

В рамках проекту планується зробити дерев'яні сходи, які будуть вести до собору святого Юра. А також шукають кошти для облаштування паркінгу.

Дитячий майданчик буде реставрований та відремонтований також.

«Я переконаний, що площа біля цирку та сквер будуть найулюбленішим місцем для відпочинку львів'ян», - запевнив Андрій Садовий. Також він додав, що довгий час ремонт не робили через відсутність коштів, утім, цього року, за словами мера, ситуація поліпшилась. Нагадаємо, що востаннє якісь ремонтні роботи біля цирку проводились ще у 70-тих роках.

Так, на благоустрій площі  в міському бюджеті передбачено 1,45 мільйона гривень, на сквер - 1,46, на пам'ятник - 2,178 мільйона гривень.

«Проект пам'ятника вже має 2 роки. Його цьогоріч доопрацювали. Вже проведено тендер та визначено виконавця, є надія, що цей проект реалізують до початку жовтня. Окрім того, згідно з проектом оновлення скверу на площі звідти перемістять скульптуру з клоуном», - Ірина Іванчина, голова Галицької РА.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: