Олександр Лашин: багато маріупольців хочуть приїхати до Львова підтримати збірну зі стронгмену

13598857_531917987008186_480094646_n

17 липня «Арена Львів» прийматиме фінал парного чемпіонату світу зі стронгмену серед чоловіків «World Strongest Team». За титул «Найсильніша нація планети 2016» змагатимуться 16 команд.

Серед шести українських спортсменів честь нашої держави в парі відстоюватимуть і майстри спорту міжнародного класу Олександр Лашин (Маріуполь) та Володимир Рекша (Львів).

ІА Дивись.info зателефонувала до Олександра Лашина у Маріуполь, щоб розпитати, як налаштований українець перед серйозним випробуванням.

За 10 днів до змагань спортсмен особливо уважно прислухається до свого організму, якщо раніше тренувався по три години в день, то зараз це займає на годину менше: «Ще роблю процедури різні…препарати для серця, судин. Тому шо навантаження буде дуже сильне, та ще й два дні (16 липня у парку ім. Івана Франка – кваліфікаційні півфінали, 17 липня на стадіоні «Арена Львів» - фінал). Тим більше, що зараз дуже спекотно».

Тренується спортсмен вдома, у Маріуполі, каже, що місто цікавиться стронгменом і є чимало охочих приїхати вболівати за українську збірну наживо: «Був минулого тижня день міста, був почесним гостем на цьому святі. Люди підходили і питали про змагання, питали де можна купити квитки, було багато охочих поїхати до Львова. Завтра зустрінусь з мером нашим, передаватиму йому запрошення, і будемо говорити про те, щоб створити якісь можливості, щоб маріупольці могли поїхати і підтримати збірну України у цей нелегкий час. Можливо організуємо якісь автобуси».

У парі Олександр Лашин та Володимир Рекша уже працювали, тож чоловіки знають, на що треба звернути особливу увагу. Зокрема, каже Олександр, треба пам’ятати про різницю у рості і врахувати її під час змагань: «У вправах, де ми виступатимемо разом десь може мені треба буде ноги ширше ставити, можливо Володимир спеціальне взуття підбере».

13617472_531946633671988_900192327_n

Натомість українцям добре вдаються вправи «на хват», та й загалом, настрій бадьорий, тож виступи обіцяють бути видовищними і успішними.

Говорячи про налаштування перед змаганнями, Олександр зізнається, стронгмени зазвичай дуже забобонні люди. Він і сам таким був, але, каже, з роками та досвідом забобони відступають. Зараз для Олександра перед змаганнями важливо віддати данину вірі: «Завжди перед змаганнями я намагаюсь попасти в церкву. Попросити благословення в отця. Коли їду на змагання –  ставлю свічки за здоров’я. Перед кожними змаганнями ходжу до церкви».

Однак, одного забобону, чи можливо застереження, щоб не розсіювати увагу, спортсмен таки притримується – не фотографується до завершення змагань: «Люди просять сфотографуватись, ми кажемо: змагання закінчаться і ми виділимо годину, дві, скільки треба і пофотографуємось».

Повболівати за українських богатирів, а потім і пофотографуватись можна 17 липня на «Арені Львів». Початок о 16:00.

Марічка АЛЕКСЕВИЧ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: