Саміт НАТО відкрився у Варшаві

На саміті лідери країн-членів Альянсу ухвалять ключові рішення щодо зміцнення оборони та політики стримування, а також щодо стабільності за межами країн НАТО.

Про це інформує Інтерфакс.
Очікується, що на зустрічі буде вжито заходів щодо підвищення військової присутності в східній частині Альянсу, лідери країн НАТО погодять розгортання чотирьох надійних багатонаціональних батальйонів в Естонії, Латвії, Литві та Польщі.
Також серед іншого розглядатиметься питання про зміцнення співпраці Альянсу з країнами-партнерами - Україною, Грузією та Молдовою.
У рамках саміту в суботу відбудеться засідання Комісії Україна-НАТО на найвищому рівні. Раніше президент України Петро Порошенко поінформував, що за результатами зустрічі буде погоджено комплексний пакет допомоги Україні - документ, спрямований на зміцнення оборони та безпеки.
На полях саміту глава Української держави також проведе низку двосторонніх зустрічей, а в суботу, 9 липня, відбудеться зустріч G5+Україна (США, Велика Британія, Італія, Франція, Німеччина+Україна), під час якої учасники обговорять ситуацію на сході України та навколо виконання Мінських угод.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: