На пляжах волонтери та рятувальники нагадували львів'янам про безпеку на воді

Сьогодні рятувальники спільно з волонтерами нагадували жителям міста про безпечне поводження на воді.

13 липня на Винниківському озері поблизу Львова, фахівці ГУ ДСНС України у Львівській області спільно із волонтерами  поспілкувались з відпочивальниками та роз’яснили їм наслідки недотримання правил безпечного відпочинку на воді.

Особливу увагу фахівці зосередили на дотриманні правил безпечного відпочинку на воді, одним з основних серед яких – є правильний вибір місця для купання.

Такий об’єкт повинен мати паспорт пляжу, який надає дозвіл на відкриття та функціонування відпочинкового об’єкту. На пляжах повинні функціонувати сезонні відомчі рятувальні пости, які організовують постійне чергування рятувальників. Це дозволить відпочивальникам у випадку біди отримати кваліфіковану й невідкладну допомогу.
Надзвичайники нагадали мешканцям про те, що купаючись, не варто запливати за огороджувальні буї, залізати на технічні та попереджувальні знаки та інші предмети. Аби уникнути травматизму не можна підпливати до веслових човнів, а також не стрибати у воду із плавзасобів, не пристосованих для цього споруд і в місцях, де невідомі глибина та стан дна водойми.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: