Уряд України затвердив концепцію Фонду енергоефективності

Кабінет Міністрів України на засіданні в середу затвердив концепцію планованого до створення Фонду енергоефективності.

Про це інформує Інтерфакс.
«Створення Фонду енергоефективності дасть змогу зробити дуже прості речі, насамперед підвищити ефективність споживання енергії... У нас (у країні - ІФ) близько 100 тис. багатоповерхових житлових будинків, 7,5 млн індивідуальних домогосподарств. Нам треба не робити пілотні проекти, а впроваджувати це масово, ефективно, в кожному місті, в кожному населеному пункті. Саме сьогодні масштабування енергоефективності стосується всієї країни», - сказав на засіданні уряду віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.
Як зазначив Г.Зубко, донори від Європейського Союзу та німецького уряду вже близькі до погодження своєї участі в спільному фінансуванні фонду з наступного року.
За оцінками глави Мінрегіону, успішна робота фонду дозволить економити 1,5 млрд куб. м газу щороку, забезпечить створення 75 тис. нових робочих місць із залученням малого та середнього бізнесу на ринок термомодернізації, проведення енергоефективних заходів та енергоаудиту в житловому секторі, а також допоможе щорічно економити близько 5 млрд грн коштів державного бюджету, призначених для виплати за субсидіями на житлово-комунальні послуги.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: