Держгеокадастр Львівщини продав право оренди на 1,6 тисячі гектарів землі

На земельних аукціонах у 2016 році Держгеокадастр Львівщини продав право оренди 87-ми земельних ділянок державної власності (за межами населених пунктів) для ведення товарного сільськогосподарського виробництва терміном на 7 років.

Їх загальна площа становить майже 1,6 тис гектарів. Розмір плати за користування цими наділами сягнув 4,37 млн гривень, який орендарі сплачуватимуть щорічно до бюджету місцевих рад Львівщини.

"Ми спостерігаємо збільшення зацікавленості серед підприємців, готових вкладати гроші у ведення сільського господарства на території Львівщини, - розповідає Андрій Кавецький, начальник Головного управління Держгеокадастру в області. - А завдяки організації аукціонів отримуємо найкращу ціну за оренду земель та значні додаткові надходження до бюджетів місцевих рад".

Зокрема, на останньому земельному аукціоні, який 14 липня організовувало обласне управління Держгеокадастру, вдалось продати право оренди 6-ти земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності, загальною площею 131 га на території Балицької, Пнікутської та Шегинівської сільрад  Мостиського району (за межами населених пунктів). У результаті торгів ціна оренди цих наділів зросла у чотири рази – до 445 тисяч гривень (стартова ціна – 111 тис грн). За результатами земельного аукціону переможці уклали договори оренди земельних ділянок терміном на 7 років.

Довідка:

Наступні земельні торги з продажу прав на оренду земельних ділянок сільськогосподарського призначення (за межами населеного пункту) землевпорядна служба Львівщини планує провести 28 липня цього року. Детальніше ознайомитися із запропонованими лотами можна на офіційному сайті Держгеокадастру України: http://torgy.land.gov.ua/auction/

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: