17 львів’ян виявили бажання стати депутатми ВР на проміжних виборах

У найближчу неділю, 17 липня, у семи виборчих округах відбудуться довибори народних депутатів України. Серед 378 зареєстрованих кандидатів у депутати є і кільканадцять мешканців Львова та Львівської області, передає Galinfo.

У найближчу неділю, 17 липня, у семи виборчих округах відбудуться довибори народних депутатів України. Серед 378 зареєстрованих кандидатів у депутати є і кільканадцять мешканців Львова та Львівської області, передає Galinfo.

На довиборах пробуватимуть свої сили 17 осіб, що народились або тепер проживають у Львові чи у Львівській області. З них 11 чоловіків та 6 жінок. Цікаво, що лише трьох людей з цих 17 висунули політичні партії, а решта 14 – самовисуванці. Аж 9 кандидатів з Львівщини задекларували, що тимчасово не працюють.

Наймолодшим претендентом на депутатський мандат є 25-річний безпартійний та безробітний уродженець Львова Юрій Опалінський, що проживає в селі Суховоля Городоцького району. Він балотується на Франківщині. Натомість найстаршим “борцем” за мандат є 55-річний львів’янин, заступник директора ТОВ “Галінсервіс” Роман Галицький. Він шукає щастя в одномандатному виборчому окрузі № 114, що на Луганщині. Центром цього округу є прифронтова Станиця Луганська.

До речі, у цьому ж окрузі балотується ще двоє людей, які живуть зараз у Львові. Від політичної партії “Україна Славетна” тут йде 33-річна безробітна Надія Павлишин та 26-річний директор ТЕК “Європа-транс ЛТД” Микола Тасюк.

Політична партія УКРОП в одномандатному в.о. № 23, що на Волині, висунула своїм кандидатом на депутатський мандат уродженку Львова Ірину Констанкевич. Нині вона живе у Луцьку і працює завідувачем кафедри української літератури Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки та є заступником голови правління благодійного фонду Ігоря Палиці “Тільки разом”. До речі, у цьому окрузі (включає Камінь-Каширський, Ківерцівський, Любешівський, Маневицький райони) на проміжних виборах 17 липня зареєстровано найменше кандидатів в депутати – лише 19.

Найбільше львів’ян пробує здобути мандат у виборчому окрузі № 85, що в Івано-Франківській області. Усього тут зареєстровано 37 претендентів на депутатський мандат. “Львівських” аж 8 осіб, а саме: представник фонду “Українська політика” Володимир Клюс, науковий співробітник фізико-механічного інституту ім. Г.В.Карпенка НАН України Мар’ян Дорош, заступник директора ТОВ “Галінсервіс” Еміля Міллер, менеджер з адміністративної діяльності ДП “Савсервіс Карпати” Павло Платонов, тимчасово непрацюючі Юрій Кирилишин, Олександр Сачко, Юрій Опалінський та Андріан Волгін. Останній йде як висуванець політичної партії “Сила людей”. Центр виборчого округу № 85 знаходиться у місті Калуші. Головним претендентом на перемогу у цьому окрузі називають мера Рогатина Сергія Насалика. Він є братом міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігоря Насалика.

У Полтавській області у Лохвиці за мандат народного депутата в боротьбу з 45 конкурентами у в.о. № 151 включилось троє львівських безпартійних та безробітних: Ірина Паламар (з села Висоцько Бродівського району), Максим Звізло та Тетяна Чиркова. Двоє львів’ян пробують щастя у славнозвісному 206-му в.о. Чернігова: безробітна та позапартійна Софія Звізло та директор ФОП Кара Д.Д. Андрій Пузак.

Жоден львів’янин не наважився балотуватися на проміжних виборах в Херсоні (в.о. № 183, Корабельний район) та Дніпрі (в.о. 27, Соборний район).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: