Понад сто активістів зібралися на в'їзді до Борисполя, щоб не пустити в місто хресну ходу УПЦ

Близько 100-150 активістів створили блокпост на в'їзді в м. Бориспіль Київської області, щоб не пустити через місто хресну ходу, організовану Українською православною церквою (Московського патріархату), повідомляє «24 канал».

 
«Обіцяють не пропустити ходу УПЦ МП», - йдеться в повідомленні, опублікованому в мікроблозі «24 каналу» в понеділок.

 
Повідомлення проілюстровано фотографією кількох десятків людей різного віку, переважно чоловіків, які вишикувалися вздовж автошляху. Вони тримають у руках державні прапори, банер завдовжки кілька метрів, і червоно-чорні стяги.
Як повідомлялося, 22 липня міська рада Борисполя заборонила Всеукраїнську хресну ходу миру, любові та молитви за Україну, організовану УПЦ (МП), через територію міста, «з метою уникнути провокації міжконфесійних конфліктів, масових безладів, недопущення транспортного колапсу». Правоохоронним органам міста доручено забезпечити громадський порядок та безпеку жителів.
Загальнонаціональна хресна хода з молитвою за мир на Україні розпочалася 3 липня на сході країни, зі Святогірської лаври, а 9 липня - на заході країни, з Почаївської лаври. 27 липня, напередодні святкування Дня Хрещення Русі, учасники обох походів зустрінуться в Києві на Володимирській гірці і разом пройдуть до Києво-Печерської лаври, де звершиться урочисте богослужіння.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: