Батька-тирана не виправдають

Вищий спеціалізований суд скасував незаконну ухвалу апеляційного суду Львівщини, згідно з якою було закрито кримінальне провадження проти батька-тирана.

Про це повідомили у прокуратурі області.

Чоловік, мешканець одного із сіл області не піклувався про здоров’я своєї дитини, її фізичний та моральний розвиток, неодноразово вчиняв сімейні конфлікти, внаслідок чого у дівчинки виникла психологічна травма середнього ступеня тяжкості, яка призвела до тривалого розладу здоров’я.

Згідно із вироком суду першої інстанції, його визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.166 КК України (злісне невиконання встановлених законом обов'язків по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки), та призначено покарання у виді 2 років обмеження волі з одночасним звільненням від відбування такого з іспитовим терміном 1 рік.

Однак апеляційний суд цей вирок скасував та, незважаючи на доводи прокурора, дійшов до хибного висновку, що в діях цього громадянина взагалі відсутній склад кримінального правопорушення та закрив кримінальне провадження.

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ, надавши об’єктивну і неупереджену оцінку обставинам вчиненого злочину, погодився з позицією прокуратури Львівської області та призначив новий апеляційний розгляд у цьому кримінальному провадженні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: