Судді заарештували рахунки власників «Сільпо»

Печерський районний суд Києва 12 липня ухвалив рішення заарештувати всі грошові кошти на рахунках ТОВ «Фоззі Фуд», яке володіє мережею супермаркетів «Сільпо», за позовом ВТБ Банку.

Про це пише «Дело».

Заарештовано кошти в обсязі простроченої компанією заборгованості за кредитом 239,1 млн на гривневому еквіваленті. Рішення суду підлягає негайному виконанню.

Позивач обґрунтував заяву про забезпечення позову шляхом арешту рахунків боргом компанії в розмірі 62,9 млн грн і $ 9,6 млн за кредитним договором від 2007 року .

Відзначимо, що рішенням Київського апеляційного суду №911 / 3795/15 від 19 липня 2016 року арештовані всі рахунки «Фоззі Фуд» на суму 70 млн грн.

У банку зазначили, що зараз ведуться переговори з групою «Фоззі», в тому числі «Фоззі-Фуд», але позичальник ухиляється від обслуговування свого боргу.

«Банк має інформацію про те, що фінансові показники позичальника дозволяють обслуговувати існуючу кредитне навантаження. Тому якщо кредити не будуть погашені або реструктуризовані, у банку не залишається альтернатив, окрім ініціювання банкрутства групи Fozzy Group. Ми розраховуємо, що арешти (зараз їх поки два) показують серйозність намірів банку щодо стягнення боргів і обгрунтованість нашої позиції, допоможуть нашим партнерам (групі компаній «Фоззі») повернутися за стіл переговорів і знайти взаємовигідне рішення. Нас дивує декларативна позиція Fozzy Group про невліяніі арештів на операційну діяльність компанії, тому що при наявності подібних арештів робота мережі магазинів «Сільпо» може здійснюватися тільки з порушенням законодавства України», - заявили в ВТБ Банку.

При цьому в банку не відповіли на питання про те, що знаходилося в заставах за кредитами, виданими «Фоззі Фуд».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: