У Львові стартував всеукраїнський благодійний велопробіг за участі незрячих людей «Бачу! Можу! Допоможу!» (Фото)

велопробіг (23)

Сьогодні у Львові із площі Ринок стартував всеукраїнський благодійний велопробіг за участю незрячих людей «Бачу! Можу! Допоможу!», пише Дивись.info.

Сьогодні у Львові із площі Ринок стартував всеукраїнський благодійний велопробіг за участі незрячих людей «Бачу! Можу! Допоможу!», пише Дивись.info.

Організатором заходу виступила Львівська міська молодіжна громадська організація «Інститут українських студій».

Проект спрямований на те, аби змінити суспільну думку про людей з вадами зору та популяризувати здоровий спосіб життя.

«Для нас  - це рух, життя. Таким чином ми пізнаємо світ. Пілоти, люди, що бачать, вони нам розповідають і є нашими очима. Будучи в автобусі чи автомобілі ми не можемо настільки пізнати все те, що нас оточує. А велопробіг дає нам можливість відчути свої сили. Я розумію, що я ще жива, можу, хочу і буду. Що це дає для оточуючих? Ми хочемо, напевне, аби соціум розумів, що ми є  і також хочемо та можемо і до нас треба відноситись так само, як і до будь-якої іншої людини. Те, що ми не бачимо, не означає, що ми ізгої цього соціуму. Чи те, що ми не хочемо мандрувати та жити.», - розповідає учасниця велопробігу Світлана.

А ще це шанс знайти нових друзів і відкрити для себе красу рідної землі.

«Для мене, у першу чергу, це нові знайомства та нові враження. Тому що, проїхавши минулого року на велосипеді майже 10 областей, ми дізналися, що в Україні є багато визначних місць, які на автобусі, на машині чи будь-яким іншим чином не відчуєш настільки, як, їдучи велосипедом. Плюс для мене це також спортивний захід, який зміцнює моє здоров'я. Це дуже корисне кардіонавантаження, яка тренує серцево-судинну систему та мускулатуру. І таким чином стає легше жити.», - зізнається Євген.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: