На двох вулицях Львова розмалюють стіни

На вулиці Омеляна Ковча та Вінниці 13-14 серпня 60 художників творитимуть графіті-полотна. Такий захід відбудеться у рамках найбільшого в Україні графіті-фестивалю, передає прес-служба ЛМР.

«Графіті-фестиваль «Алярм» має за мету популяризувати вуличне мистецтво та графіті. У Львові він відбуватиметься уже вдруге, а загалом вшосте. Формат фестивалю є новим, оскільки вперше ми вибирали митців на конкурсній основі, і замість персональних запрошень, спонукаємо художників об’єднуватися в команди, щоб створювати набагато якісніший продукт. Цьогоріч ми запросили близько 60 художників зі всієї України. Участь братиме 18 команд, і автори найкращих робіт отримають подарунки: грошовий приз у розмірі 3 тис. гривень і символічний кубок, що його розробляє професійний скульптор спеціально для фестивалю», – розповів головний організатор фестивалю у Львові Тарас Довгалюк.

«У сучасному світі вуличне мистецтво є самостійним туристичним продуктом. В багатьох європейських містах існують мистецькі квартали, до яких здійснюють «арт-паломництво» митці та креативні поціновувачі з усього світу. Ми також працюємо над розробкою самостійних екскурсій по «стріт-арт» об’єктах, які вже існують у Львові, адже Львів має великий потенціал для розвитку вуличного мистецтва», – розповіла начальник управління туризму Львівської міської ради Галина Малець, і додала, що графіті-фестиваль – це наповнення туристичної теми, яку Львів пропонує своїм гостям. Тому є ідея, щоб такі цікаві, креативні роботи, які виконують митці, увійшли у туристичний маршрут Львова, і таким чином популяризували Львів.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: