Божевілля Путіна не має меж, – політолог про заяви щодо «диверсантів у Криму»

Володимир Путін
Володимир Путін / mirror.co.uk

Заяви Президента Росії Володимира Путіна про те, що у Криму почали діяти «українські диверсанти», а сама «Україна пішла шляхом терору», є звичайною провокацією.

Слова Президента Росії Володимира Путіна про те, що у Криму почали діяти «українські диверсанти», а сама «Україна пішла шляхом терору», є звичайною провокацією.

Так для «Дивись.Info» прокоментував резонансну заяву російського лідера політолог Михайло Басараб.

Яку мету має Путін, говорячи про «диверсантів» і «терор» із боку України

– По-перше, божевілля Путіна не має меж. Тут він дуже є схожим на Гітлера. У Криму реалізується той же сценарій, що і Гітлером 1939 року у Польщі. Це так званий «Гляйвіцький інцидент», коли нібито польські диверсанти вбили двох німецьких солдатів. Це стало приводом нападу Німеччини на Польщу. Те, що зараз відбувається у Криму, дуже схоже на цю провокацію. Певне, Путін є гарним учнем Гітлера.

По-друге, у Криму не може бути українських диверсантів, бо Крим – це Україна. Диверсантами у Криму є всі російські окупанти. Усі до одного.

Чи вплинуть ці заяви на переговорний процес довкола війни в Україні (Путін заявив, що «перемовини у Нормандському форматі більше не мають сенсу» – авт.)

– Ті пропагандистські провокації, що вигадує ФСБ, спрямовані на те, аби завести у глухий кут перемовини щодо вирішення всіх питань, пов'язаних із російською агресією щодо України. Зрозуміло, що це не остання провокація і Путін буде робити все, аби довести цей процес до абсурду.

Нагадаємо, ФСБ Російської Федерації раніше поширило інформацію про затримання «співробітника української розвідки», який начебто готував теракти у Криму. Голова РНБО України Олександр Турчинов назвав ці заяви «маячнею». Пізніше Володимир Путін заявив, що «Україна перейшла до практики терору», а у перемовинах у Нормандському форматі «немає сенсу».

Михайло ДРАПАК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: