Львівська облрада за допомогою Польщі залучатиме кошти для розвитку туризму у Карпатах

Форум Трускавець Туризм (3)
Олександр Ганущин на зустрічі у Трускавці

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин сподівається, що у рамках спільної роботи із Польщею над розвитком туризму у Карпатах, західним регіонам України вдасться залучити значні ресурсні надходження для створення гідної інфраструктури для рекреації.

Про це він розповів на польсько-українській робочій зустрічі щодо розвитку туризму у Карпатському єврорегіоні, що триває у Трускавці, повідомляє кореспондент «Дивись.Info».

Він пояснив, що останнім часом в Україні для розвитку туризму у Карпатах було чимало зроблено на законодавчому рівні. Але тепер постає нагальна проблема в інвестуванні.

[dyvys_blockqoute text="Ми розуміємо, що нашого ресурсного потенціалу недостатньо. Навіть за найбільшими програмами транскордонної співпраці, які проектують на 2018 рік. Ми сподіваємося на розуміння нашого Міністерства економіки. І ми хочемо, аби у межах України творився однаковий туристичний простір у плані можливостей отримання ресурсу разом із Республікою Польща." author="Олександр Ганущин"]

Він також додав, що на сьогодні Львівщина є першим регіоном в Україні за рівнем залучення міжнародної фінансово-технічної підтримки.

Цю ідею підтримав і заступник міністра спорту і туризму Республіки Польща Давід Лясек.

[dyvys_blockqoute text="Без сумніву найбільшим єдиним спільним пріоритетом на сьогоднішній день повинна стати Карпатська марка. Ми знаємо, що у Польщі та України є великі інвестиційні потреби. Але треба використати це багатство, яке мають Карпати. Це завдання треба вирішити протягом найближчих десяти років, адже набагато дорожче продаються продукти, які мають бренд або марку." author="Давід Лясек"]

Фоторепортаж із зустрічі:

Нагадаємо, учора з вуст Давіда Лясека пролунала пропозиція від польського уряду для України щодо створення спільного туристичного карпатського бренду і долучення до Дому європейських туристичних марок. Такі рішення є результатом перемовин польських та українських посадовців, що від учора тривають у Трускавці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: