В Берліні дуже «стурбовані» ситуацією на Донбасі

Уповноважений уряду Німеччини зі співпраці з Російською Федерацією Ґернот Ерлер вважає, що ситуація довкола окупованого Криму створює певну загрозу.

Про це повідомляє Уніан з посиланням на Німецьку Хвилю.

«Незалежних підтверджень щодо заявлених Росією інцидентів і досі немає, тож невідомо, що там насправді відбулося. Єдине, що нам відомо, це той факт, що зараз існує певна загроза», - сказав він.

За його словами, в Берліні й так «дуже стурбовані» через загострення ситуації на Донбасі, де ледь не щодня є повідомлення про нові жертви та сутички. Тому, на його думку, останні події, в тому числі й оголошення Києвом підвищеної бойової готовності, є ніщо інше, як «додаткові кроки в бік ескалації».

Водночас, на думку Ерлера, не меншу стурбованість Берліна викликає також небажання Росії проводити подальші переговори щодо політичного вирішення ситуації на Донбасі. Про це, на погляд Ерлера, свідчать дії російського президента.

Зокрема, Ерлер звернув увагу, що Путін, посилаючись на події в Криму, вирішив не проводити зустріч лідерів нормандської четвірки, про яку навіть не було остаточної домовленості.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: