Фестиваль Параджанова на Левандівці: чого чекати

«Фестиваль Параджанова на Левандівці» стартує вже 19 серпня у культурну-мистецькому центрі «Супутник» та Левандівському парку.

Кінопокази, театральні вистави, візуальні проекти, музичні виступи, літературні зустрічі, дискусії, лекції та майстер-класи для дорослих і дітей – ось що очікує на відвідувачів у дні проведення, як задумали самі організатори міждисциплінарної події, фестивалю-колажу.

Локацією фестивалю невипадково обрано відокремлений індустріальний і водночас історичний район Львова – Левандівку, адже саме тут вперше в Україні з'явилась вулиця, названа на честь видатного режисера Параджанова.

Депутат ЛМР Юлія Хомчин розповіла, що вулиця Параджанова у Львові з'явилась чи не першою в Україні та існує з 1991 року.

«Мені дуже цікаво, з чиєї ініціативи вона була перейменована, хто був ініціатором того, щоб вулиця Параджанова була на Левандівці. Це невеличка вулиця у приватному секторі, буквально на кілька будиночків. У Києві, до прикладу, вулиця Параджанова з'явилась лише у 2016-му році, на хвилі декомунізації», – розповіла Юлія Хомич.

Кінопрограма у Левандівському парку просто неба окрім фільмів самого Сергія Параджанова, представить підбірку відомого українського кінофестивалю «Wiz-Art».

Спеціально для фестивалю проект «Ніч театру» відбудеться на Левандівці. Після заходу сонця КМЦ «Супутник» наповниться виставами львівських альтернативних театрів.

Фестиваль буде звучати якісною музикою від колективів різних жанрів. На День незалежності планується великий святковий концерт, а також зусиллями львів’ян організатори мають намір облаштувати на території Левандівського парку справжній блошиний ринок, якими так любив прогулюватись Сергій Параджанов.

Як повідомлялося, у Львові відбулася виставка «Тіні забутих предків», присвячена фільму Сергія Параджанова.

Інтерв'ю з модератором виставки Павлом Гудімовим читайте тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: