Підприємства «Галсільлісу» відновили майже 700 гектарів лісу

За півроку лісництва Обласного комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства «Галсільліс» відновили майже 700 гектарів лісу.

За півроку лісництва Обласного комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства «Галсільліс» відновили майже 700 гектарів  лісу.

Зокрема, працівники господарств посадили лісокультур на площі 624 гектари та забезпечили природне поновлення лісів на 72-ох гектарах. Окрім цього, звітують й про доповнення лісових культур площею майже 289 гектарів.

За словами генерального директора «Галсільлісу» Петра Пешка, за І півріччя цього року дочірні лісогосподарські підприємств заготували  майже 64 тисячі метрів кубічних ліквідної деревини від рубок головного користування та рубок формування і оздоровлення лісів. Це на 7 % менше, ніж за аналогічний період 2015 року.

Також підприємства реалізували 80,5 тис. м3 «кругляка», у тому числі на експорт – 5 тис. м3 (що на 74% менше у порівнянні з аналогічним періодом 2015 року) на загальну суму 46,7 мільйона гривень. Загалом дочірні лісгоспи «Галсільлісу» регулярно беруть участь у аукціонних торгах, де виставляють свою продукцію на продаж.

Петро Пешко також розповів, що за півроку лісові господарства отримали понад 1 170 тисячі гривень прибутку, що на 612 тисяч гривень більше, ніж за попередній період 2015-го.

Дочірні підприємства ж сплатили податків та обов'язкових платежів на загальну суму 16,6 мільйона гривень. Зокрема, до державного бюджету скерували 7,2 мільйона гривень, до місцевого бюджету – 6,1 мільйона гривень та до позабюджетних фондів – 3,3 мільйона гривень.

Також зросла й середньомісячна заробітна плата у підприємствах «Галсільлісу» – майже на 1306 гривень і становить 4003 гривень. Найбільша зарплата у Славському дочірньому лісогосподарському підприємстві – 5730 гривень, Пустомитівському – 5293 гривень, Радехівському – 5276 гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: