Турчинов не виключає повномасштабної військової агресії РФ стосовно України

Кремль стосовно України може піти за двома основними сценаріями, один з яких передбачає повномасштабну військову агресію, вважає секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов.

Так, у статті «Національна безпека України: виклики і пріоритети», опублікованій у середу в газеті «Голос України», секретар РНБО зазначає, що незважаючи на стратегічний намір Кремля підпорядкувати Українську державу, ситуація може розвиватися за двома основними сценаріями.

Перший сценарій, за його словами, - військовий.

«Повномасштабна військова агресія, яка зараз є найбільш проблемною та небезпечною для самого Кремля, але до здійснення якої ЗС РФ наполегливо готуються», - написав О.Турчинов.

Другий сценарій - гібридний, який секретар РНБО на сьогодні вважає найбільш імовірним. «Цей сценарій передбачає продовження бойових дій малої інтенсивності на Донбасі, що не виключає можливості локальних наступальних операцій російських регулярних та іррегулярних підрозділів, а також підривної діяльності на решті території України. При цьому росіяни свідомо та системно порушують Мінські угоди, постійно обстрілюючи позиції наших військ, зокрема з важкої зброї, забороненої цими угодами», - зазначив О. Турчинов.

Він наголосив, що довгостроковий характер російської загрози на тлі стійких тенденцій зростання нестабільності в Європі та світі визначає найвищий пріоритет політики нашої національної безпеки.

«Лише успішна та послідовна політика, яка виходить із максимально ефективного використання власних обмежених людських, фінансових, матеріально-технічних та інформаційних ресурсів, неухильне просування у напрямі європейської та євроатлантичної інтеграції, а також усебічний розвиток взаємодії зі стратегічними союзниками, зокрема у сфері налагодження військово-технічної співпраці дасть змогу захистити інтереси України та створити синергетичний ефект національної єдності та міжнародної співпраці», - переконаний О.Турчинов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: