На Львівщині середня зарплата виросла на 28% (рейтинг за районами)

srednia-zarplata-umenshilas
Фото ілюстративне / zarplata.alexyanovsky.com

Середньомісячна номінальна заробітна плата одного штатного працівника у Львівській області у січні-червні 2016 року становила 4275 гривень. Це на 28,2% більше, ніж в аналогічний період минулого року.

Про це йдеться у звіті Головного управління статистики у Львівській області.

Якщо ж говорити про зарлпати за територіями Львівщини, то тут подекуди спостерігаються розриви майже у два рази. У Львові, Бориславі, а також Стрийському, Кам’янка-Бузькому, Сокальському районах розмір заробітної плати перевищив середній рівень в економіці області.

Нижча за цей рівень заробітна плата була зафіксована у Трускавці та в Самбірському, Жидачівському, Турківському, Буському, Дрогобицькому, Старосамбірському, Мостиському районах (на 24,9%–34,0% менше від середнього рівня в області).

Джерело: Головне управління статистики у Львівській області

Джерело: Головне управління статистики у Львівській області

Загалом, кількість штатних працівників у Львівській області у січні-червні 2016 року становила 475,7 тисяч осіб і відносно січня-червня 2015 року скоротилася на 2,5%.

«Порівняно з січнем-червнем 2015 року ефективність використання робочого часу зросла: відпрацьований час на одного працівника збільшився на 2,2%. Кожен працівник у середньому відпрацював 818 годин, що складає 84,1% фонду робочого часу, встановленого на підприємствах», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Львові зросла кількість працівників із заробітною платою більше 10000 гривень

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: