У Черкаській області розпочалося всеукраїнське богатирське свято пам’яті Івана Піддубного

У селі Красенівка Чорнобаївського району Черкаської області сьогодні, 20 серпня, на батьківщині шестиразового чемпіона світу з греко-римської боротьби, видатного українського спортсмена Івана Піддубного розпочалося традиційне всеукраїнське свято богатирської сили пам’яті великого земляка.

Про це повідомляє прес-службі Черкаської облдержадміністрації, цього року свято присвячене 145-й річниці з дня народження Піддубного.

В рамках свята, яке триватиме два дні, проходитиме турнір з греко-римської боротьби за участю команд з України, Польщі, Литви, Латвії, Білорусі.

Також відбудуться богатирське шоу «Найсильніша людина свята – 2016», змагання та конкурси з шашок, шахів, армреслінгу, гирьового спорту.
Крім того, гості свята зможуть переглянути виставку робіт майстрів декоративно-ужиткового мистецтва «Красенівський мистецький узвіз», взяти участь у майстер-класах, переглянути виступи самодіяльних колективів.

Свято богатирської сили було започатковано у 1990 році.
Довідка УНІАН. Іван Максимович Піддубний (1871-1949) — український спортсмен-борець.

Шестиразовий чемпіон світу з боротьби (Париж, Мілан, Франкфурт, Нью-Йорк) у 1905-1909 роках.
25 років поспіль залишався непереможним борцем у світі. У юнацькі роки та після війни довгий час проживав у селі Красенівка Чорнобаївського району Черкаської області. Похований у місті Єйськ Краснодарського краю (Росія), де проживав останні роки свого життя.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: