Як у Львові відбувалася церемонія підняття Прапора України

У Львові сьогодні біля будівлі обласної державної адміністрації провели урочисту церемонію підняття Державного Прапора України.

На заході були присутні керівники області та міста, військові, громадськість, а також діти із Луганської області.

Загалом, близько 500 осіб, більшість з яких були одягнені у вишиванки і тримали синьо-жовті прапори.

Право піднести національний стяг отримали син загиблого учасника АТО Микита Овчарук і наймолодша представниця луганської делегації у Львові Аріна Жовнір.

Церемонія підняття прапора проходила під виконання Гімну України та військові залпи.
Опісля курсанти роти почесної варти Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного пройшли урочистим маршем.

«Ми, українці, є щасливими людьми. Синьо-жовтий прапор, Герб, наш Гімн стали рідними не лише для українців. Сьогодні наші національні стяги майорять по усьому світу. Прапор України став символом свободи та символом вільної, незалежної нації, - зазначив у виступі голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка. - За нього з гордістю та гідністю віддавали та віддають своє життя кращі сини українського народу. Синьо-жовтий прапор зігріває наших бійців у окопах на фронті, він дарує нам надію і віру на перемогу».

Після завершення офіційної церемонії підняття прапора, військовий оркестр Академії сухопутних військ виступив з концертною програмою.
Сьогодні національний стяг майорітиме над могилами героїв, полеглих у зоні АТО, на полі почесних поховань № 76 Личаківського кладовища, де о 12.00 розпочнеться підняття Державного Прапора, екуменічна панахида та урочисте покладання квітів. Біля Меморіалу воїнам Української Галицької Армії у Львові відбудеться поминальне віче.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: