У «газовій справі» Онищенка 5 підозрюваних уклали угоду на співпрацю зі слідством

У так званій «газовій справі» народного депутата Олександра Онищенка 5 підозрюваних уклали угоду на співпрацю зі слідством.

Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро України.

П’ятеро фігурантів «газової справи Онищенка» визнали себе винними і погодилися на угоду зі слідством. Серед них - директор біржі «Львівська універсальна», директор товарної біржі «Центр» та брокер однієї з бірж, які організовували фіктивні аукціони з продажу газу на користь фірм, підконтрольних народному депутату Онищенку. Також угоду зі слідством уклали куратор і особа, відповідальна за створення фіктивних підприємств, через які виводилися кошти від перепродажу газу.

Підозрювані активно співпрацювали зі слідством, дали цінні викривальні покази щодо організаторів злочину. Інкриміновані їм статті дозволяли укласти угоду з прокурором.
За данними НАБУ, станом на кінець серпня розірвано два з трьох договорів про спільну інвестиційну та виробничу діяльність між ПАТ «Укргазвидобування» та двома фірмами-учасницями так званої «газової схеми Онищенка»: ТОВ «Надра Геоцентр» і ТОВ «Фірма «ХАС». Відповідно до даних договорів, видобутий газ шляхом проведенням фіктивних аукціонів продавався за заниженими цінами підконтрольним фірмам-посередникам, які згодом перепродавали його промисловим споживачам за ринковими цінами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: