Саакашвілі і Труханов наполягають на проведенні «Євробачення-2017» в Одесі

Голова Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі і мер міста Геннадій Труханов наполягають на проведенні міжнародного конкурсу «Євробачення-2017» в Одесі.

 
Про це передає  УНІАН, керівники регіону та міста сьогодні провели спільний брифінг, на якому пояснили, чому «Євробачення» має пройти саме в Одесі.

 
«Можливо, ви здивовані, що ми вийшли з мером міста разом, адже ми давно не були на одних заходах. У нас є і політичні розбіжності, і різний погляд на ведення справ, але коли йдеться про благо Одеси, її жителів - розбіжностей бути не може», - сказав Саакашвілі, звертаючись до журналістів.

 
Він висловив думку, що проти Одеси у зв`язку з виходом у фінал відбору міста-господаря конкурсу зараз ведеться брехлива пропаганда. Мовляв, немає розвиненої транспортної інфраструктури, небезпечно і немає відповідного місця для проведення «Євробачення».

 
«Це брехня. Одеський аеропорт - єдиний в Україні, де зростає пасажиропотік. Незважаючи на те, що були заборонені рейси в Росію, ми спостерігаємо зростання пасажироперевезень у 10%. Зараз одеський аеропорт наближається до рівня аеропорту «Бориспіль». Крім того, ми ведемо переговори з низкою лоукостерів. Будуть субсидуватися чартерні рейси, тому ціни на квитки будуть низькими. Ми отримали гарантію, що у березні наступного року відкриється новий авіатермінал, а завтра прем`єр-міністр України ухвалюватиме попереднє рішення про відновлення злітної смуги у міжнародному аеропорту «Одеса», - сказав Саакашвілі.
Зупинився губернатор і на питанні безпеки.

 
«Другий момент: кажуть, що в Одесі небезпечно, а в Києві - безпечно. Це при тому, що за останній час у Києві сталося кілька гучних вбивств і терактів, таких як вбивство Павла Шеремета. Мене не радує, що в Києві небезпечно, але там реально набагато небезпечніше, ніж в Одесі», - сказав Саакашвілі.

 
Крім того, він зауважив, що рішення про проведення міжнародного конкурсу в Одесі стало б ілюстрацією, конкретним кроком у питанні децентралізації, якої дуже потребує Україна.
«Скільки можна ігнорувати Одесу? Для Києва «Євробачення» буде усього лише ще однією подією. Достатньо, що раніше Одесі відмовили у проведенні Євро-2012, а потім – чемпіонату Європи з баскетболу. Крім того, в Києві реально немає відповідного приміщення (зали) для проведення міжнародного пісенного конкурсу. У той час як стадіон «Чорноморець» ідеально підходить для проведення масових заходів - набагато краще, ніж Міжнародний виставковий центр у Києві...», - сказав Саакашвілі.
Він акцентував на тому, що Одеса стала світовим брендом, для чого «за останній рік ми дуже багато зробили».
«Не можна забирати у Одеси «Євробачення». Ми з мером об`єднали наші зусилля, щоб пояснити всім, чому «Євробачення» має бути в Одесі. Президент підтримав низку наших ініціатив: щодо портів, траси Одеса-Рені, і я розраховую, що цю ініціативу він теж підтримає. Це необхідно для України, не для амбіцій якихось політиків», - запевняє Саакашвілі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: