Громадськість Львівщини неактивна у конкретній боротьбі з корупцією, – експерт

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Євген Бистрицький / 4vlada.com

Громадські організації Львівської області, у порівнянні із колегами з інших регіонів України, набагато менш активно беруть участь у проектах, спрямованих на конкретну боротьбу із корупцією.

Таку заяву на Антикорупційному форумі у Дрогобичі зробив виконавчий директор Міжнародного фонду «Відродження» в Україні Євген Бистрицький.

Він розповів, що минулого року їхньою організацією було оголошено конкурс «Громадська дія проти корупції» на Львівщині, який робив би громадські організації більш компетентними у боротьбі з корупцією. Аналогічний проект раніше за їхньої підтримки почав працювати в Одеській області. Зрештою, два регіони показали дуже різні результати.

«Львівська область має дуже потужну громадську дільність у культурних, патріотичних заходах, але не у проектах, що націлені на конкретну боротьбу з корупцією. Таких проектів більше в Одеській області: там ми підтримали в 4-5 разів більше ініціатив. Коли доходить справа до конкретної боротьби із злом, громадськість Львівської області трошки поблажливо ставиться до цих речей. Мені важко оцінити чому, я не розумію. Можливо, тут тісніші сімейні зв'язки, знайомства тощо. Можливо, тут якісь речі не вважають корупцією», – пояснив Євген Бистрицький.

Загалом від Львівської області надійшло 37 заявок проектів, від Одеської – 114.

[dyvys_blockqoute text="Не  ставлячись до цього серйозно, ми не зможемо побудувати нормальні правові стосунки на рівні службовець-службовець, службовець-бізнес, службовець-громадськість. Я не думаю, що можна бути чесними у культурі, у патріотизмі і поблажливо ставитися до корупції." author="Євген Бистрицький"]

Нагадаємо, сьогодні у Дрогобичі розпочався Антикорупційний форум, за участі народних депутатів, представників влади Львова та області.

Читайте також: Львівська область має нульову корупцію, – заступник голови ОДА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: