Львівська область має нульову корупцію, – заступник голови ОДА

Заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Ростислав Замлинський заявив, що Львівщина є одним із двох регіонів в Україні з нульовою корупцією.

Такі спостереження чиновник висловив, цитуючи екс-посла США в Україні Джеффрі Пайєтта на Антикорупційному форумі у Дрогобичі, повідомляє кореспондент «Дивись.Info».

[dyvys_blockqoute text="Для мене були важливим визнанням слова колишнього посла США в Україні Джеффрі Пайєтта, сказані ним мені у Центрі миротворчості та безпеки. Він сказав, що знає тільки дві області на території України з нульовою корупцією – і одна з них є Львівська." author="Ростислав Замлинський"]

Ці слова заступника голови ЛОДА викликали сміх в аудиторії зали.

На думку Замлинського, Львівська область вже демонструє перші результати боротьби із корупцією: у Львові відкрито перше територіальне відділення Національного антикорупційного бюро, на усі вакантні посади до Львівської ОДА відбуваються прозорі конкурси і Львівщина стала одним із перших регіонів, де була запроваджена система публічних закупівель ProZorro. Щоправда, перераховані ініціативи є загальнодержавними, а не суто регіональними.

Ростислав Замлинський вважає, що боротьба із корупцією переходить від інституційних змін до змін цілої суспільної системи, в якій існує хабарництво. Відтак він наголосив, що органам влади на цьому етапі не обійтися без підтримки громадськості.

Нагадаємо, сьогодні у Дрогобичі взяв старт Антикорупційний форум. Раніше подібне зібрання відбулося і у Львові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: