За добу окупанти 75 разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО

Ситуація в зоні АТО активізувалась на всіх напрямках – російські окупаційні війська 75 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України.

За добу було зафіксовано 24 випадки порушення режиму тиші на Донецькому, 25 – на Маріупольському та 26 – на Луганському напрямках. Про це повідомили у штабі АТО.

На Донецькому напрямку на початку доби противник двічі застосував артилерійські установки по Новгородському. Із 120 мм мінометів ворог вів вогонь по позиціях у Верхньоторецькому та Пісках, з мінометів калібру 82 мм, гранатометів та великокаліберних кулеметів бив по захисниках Авдіївки, Луганського, Зайцевого та Пісків, у Світлодарську теж застосував міномети калібру 82 мм, а у Майорську гранатомети та стрілецьку зброю. У Луганському та Зайцевому супротивник задіяв бойові машини піхоти.

На Маріупольському напрямку окупанти також застосували важку зброю. Так по укріпленнях у Карасногорівці на початку доби противник випустив з артилерійських установок понад п’ять десятків снарядів калібру 122 мм, а Широкине вже ввечері накрив півсотнею снарядів калібру 152 мм, пізніше здійснивши тут ще біля восьми десятків пострілів з БМП. Водяне, Гнутове та Лебединське були обстріляні зі 120 мм мінометів. Міномети калібру 82 мм, гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю супротивник застосував по Широкиному, у Красногорівці, Талаківці та Тарамчуку теж відкривався мінометний вогонь. В Мар’їнці, окрім гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї, окупанти застосували БМП. До того ж у Мар’їнці та Гнутовому було зафіксовано снайперську активність.

На Луганщині важка артилерія задіювалась противником у Новозванівці та Новоолександрівці, тут ворог випустив майже пів сотні снарядів 152 мм калібру. Ще понад два з половиною десятки артилерійських снарядів калібру 122 мм використав по укріпленнях у Попасній. З мінометів, гранатометів та стрілецької зброї вогонь вівся у Новоолександрівці та Станиці Луганській, в районі Щастя та Жовтого супротивник відкривав вогонь з мінометів калібру 120 мм, гранатомети та кулемети задіяв у Новозванівці, Кримському та Золотому. У Жовтому до того ж активізувався снайпер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: