В Узбекистані офіційно оголосили про смерть президента Карімова

Кабінет міністрів та Олій Мажліс (парламент) Республіки Узбекистан у спільній заяві підтверджують смерть президента Іслама Карімова, який помер на 79-му році життя.

Про це йдеться в офіційній заяві на урядовому порталі Республіки Узбекистан.

 

«З великою скорботою в серці повідомляємо вам про кончину нашого дорогого президента Іслама Абдуганієвича Карімова. Іслам Абдуганієвич помер 2 вересня 2016 року в місті Ташкенті внаслідок перенесеного ним гострого порушення мозкового кровообігу (інсульт), що призвів до незворотних змін головного мозку і поліорганної недостатності», - наголошується в заяві.
«Перший президент нашої країни Іслам Карімов – справді визначна історична особистість, завдяки якому наша республіка здобула незалежність, досягла великого прогресу на шляху свого незалежного розвитку та змогла уникнути жахів війни і дестабілізації обстановки в один з найважчих і відповідальних періодів у житті нашої молодої держави», - сказано в заяві.
«Гаряче улюблений народом, перший лідер нашого незалежного Узбекистану Іслам Абдуганієвич Карімов навіки залишиться в нашій пам`яті і в пам`яті наших нащадків як великий державний діяч, чиє ім`я асоціюється з миром, стабільністю, благополуччям і прогресом», - наголошується в заяві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: