Гройсман ледь не послав віце-прем'єра через львівський терикон (відео)

29030

Володимир Гройсман відчитав в Раді віце-прем'єра Геннадія Зубка, який забув вимкнути телефон.

Володимир Гройсман відчитав в Раді віце-прем'єра Геннадія Зубка через запитання про львівський терикон.

https://www.youtube.com/watch?v=Pn5tU-QtCGQ

Про це інформує Уніан.

Гройсман переадресував питання нардепа Олега Мусія про ситуацію з пожежами на териконах віце-прем'єру Геннадію Зубку. У свою чергу віце-прем'єр емоційно заявив, що вже дав відповідне доручення щодо ліквідації пожеж.

«Я тут при чому? Є ДСНС, є Мінпаливенерго, яке за це несе відповідальність. Я дав доручення ДСНС, далі що з мене треба?», - заявив Зубко. На це Гройсман відреагував: «Вимкни мікрофон. Ти ще раз так скажеш, я тебе вижену на...й звідси».

До слова, терикон біля села Соснівка почав горіти ще у вересні минулого року. Соснівка, Городище, Сілець, Волсвин, Межиріччя та Гірник. Як згадувалося раніше, терикон ніхто не гасить, а його горіння посилюється.

3 вересня нардеп Олег Мусій побував біля терикону у Соснівці, відразу ж відрефлексувавши у себе на сторінці у Фейсбук. Мовляв, люди з навколишніх сіл та міст продовжують травитися, а брехливі чиновники кажуть, що все погасили.

Яких засобів слід запобігти, аби погасити терикон, читайте у нашому матеріалі.

Натомість голова ЛОДА Олег Синютка в інтерв'ю ІА Дивись.info заявив, що ситуація з териконом перебуває під контролем: «Я відслідковую ці процеси і я думаю, що ті тління, які відбуваються зараз, є співрозмірними з тими, які відбуваються постійно. Тому що на сьогоднішній момент ми насправді дуже багато вивозимо і ґрунту, і сьогодні провели додатковий водопровід, щоб заливати ці речі, але тління всередині продовжуються. Я думаю, що до того часу, поки будуть існувати терикони, ця порода буде мати такі негативні реакції. …І ми направду дуже ретельно відслідковуємо цю проблему. І коли, десь півтора місяці тому, був спалах горіння, ніхто ж не знає, скільки часу і зусиль ми приклали до того, аби це загасити і аби зараз все повернулося у такий перманентний тліючий процес». Однак факти говорять про інше.

Еколог Алла Войцеховська назвала заяву Олега Синютки нісенітницею. За її словами те, що терикон горить не є нормальним, і там треба проводити теплову зйомку.

«Власник терикону повинен вживати заходи з гасіння. У териконі міститься високий спектр хімічних елементів, радіоактивних елементів, важких металів, органічних елементів,  тож Держекоінспекція і Спецуправління з гасіння териконів мали би проводити відповідні заміри з дотримання норм, теплову зйомку. Прикро чути такі заяви, такі нісенітниці з боку керівництва області», – Еколог міжнародної благодійної організації «Екологія – право людини» Алла Войцеховська .

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: