Найбільший забруднювач повітря на Львівщині – підприємство Ахметова

Добротвірська ТЕС, яка входить до ПАТ ДТЕК «Західенерго», – основний забруднювач атмосферного повітря на Львівщині.

Про це йдеться у доповіді департаменту екології та природних ресурсів ЛОДА про стан навколишнього середовища у 2015 році.

Валовий викид Добротвірської ТЕС становив 40566 тонн, що майже на 3022 тонни більше, ніж 2014 року.

На другому місці за кількістю викидів – ДП «Львіввугілля». Якщо 2014 року кількість викидів становила – 37322 тонни, то 2015 – 36580. Зменшення викидів зумовлене зменшенням потужності видобутку вугілля.

До трійки найбільших забруднювачів входить Філія управління магістральних газопроводів «Львівтрансгаз», що входить до ПАТ «Укртрансгаз». Якщо 2014 року кількість викидів підприємства становила 6159 тонн, то 2015 – 4371.

«Зменшення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря відбулося за рахунок дотримання підрозділами вимог природоохоронного законодавства, впровадження додаткових заходів зі зменшення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря. У зв’язку з чим були проведені заміри та розрахунки викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря від обладнання та приведені до фактичних показників», – повідомили у департаменті.

Крім того, до числа найбільших забруднювачів увійшли Львівське відділення з видобутку нафти, газу та газового конденсату ГПУ «Полтава-газвидобування», ПАТ «Жидачівський ЦПК», а також ПАТ «Миколаївцемент».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: