У Сирії офіційно набув чинності режим припинення бойових дій

У Сирії з моментом заходу сонця офіційно набув чинності режим припинення бойових дій, про який домовилися Сполучені Штати Америки і Росія й до якого приєдналася частина супротивних сил у самій Сирії.

Про це інформує Уніан.
Якщо цей режим протримається тиждень, США і Росія мають почати скоординовані повітряні удари проти екстремістських угруповань, яких перемир’я не стосується.
Йдеться в першу чергу про угруповання «Ісламська держава», а також про угруповання «Джабгат Фатах аш-Шам» (його іноді називають його старою назвою «Джабгат ан-Нусра»).

Воно є запеклим супротивником і «Ісламської держави», і режиму президента Сирії Башара аль-Асада і воює на обох фронтах пліч-о-пліч із іншими силами сирійської опозиції і повстанців, але через його джигадистську ідеологію визнане терористичним.
Зауважується, що урядові сили Сирії, вірні урядові Асада, заявили, що протягом тижня будуть дотримуватися «режиму тиші», але залишають за собою право на відповідь у разі порушень.
Більшість повстанських груп теж дали знати, що мають намір дотриматися перемир’я. Значним винятком стало повстанське об’єднання «Ахрар аш-Шам», що об’єднує досить радикальні ісламські групи і теж визнане терористичним у Сирії й Росії, але не вважається терористичним у США.
Внаслідок громадянської війни в Сирії, що триває від весни 2011 року, за оцінками ООН, загинуло понад чверть мільйона людей, понад 11 мільйонів стали вимушеними переселенцями чи біженцями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: